Ședință tensionată la PSD: Gabriela Firea a ieșit din sală plângând. Olguța Vasilescu cere demisia Vioricăi Dăncilă

Președintele PSD, Viorica Dăncilă ar putea să nu își anunțe astăzi demisia, susțin surse din PSD pentru Digi24.ro.

De altfel, Dăncilă nu a confirmat nimănui că azi, la ședința CEx, își va anunța demisia, așa cum i-a informat Marcel Ciolacu pe liderii județeni strânși ieri în biroul său. Baronii partidului iau în calcul excluderea sau suspendarea Vioricăi Dăncilă din partid, dacă aceasta nu pleacă din funcție. 

Actualizare 21.43. Și Paul Stănescu și-a anunțat demisia.

Actualizare 21.00 Șapte vicepreședinți din cei 16 au demisionat. Este vorba despre Dragoș Benea, Marian Oprișan, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Carmen Dan și Roxana Mînzatu. De asemenea, a demisionat și Gabriel Mutu.

Gabriela Firea a intrat înapoi în sala de ședință, după ce a vorbit cu Gabriel Zetea și Radu Modovan.

Loading...

Actualizare 20. 37. Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda ar fi cerut demisia Vioricăi Dăncilă și a întregii conduceri a PSD. Vasilescu a fost șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă.

Actualizare 20.25. Gabriela Firea a ieșit din sală plângând, în urma unei dispute cu Marian Oprișan, potrivit informațiilor Digi24.

Acesta i-ar fi reproșat că e „manevristă, cu manevre securiste” și că trage partidul în jos pentru că îl susține pe viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Actualizare 19.43. Marian Oprișan, Gabriel Zetea și Roxana Mânzatu și-au dat demisia din funcțiile de vicepreședinte PSD, potrivit informațiilor Digi24.

Radu Moldovan și Dragoș Benea au cerut ca întreaga conducere a partidului să demisioneze.

Pe de altă parte, Codrin Ștefănescu nu a fost lăsat să participe la ședință, pentru că funcția de secretar general adjunct nu e asimilata cu o poziție în CEx.

Actualizare 18.35. Viorica Dăncilă a ajuns la ședința conducerii social-democraților. Nu a vrut să vorbească cu jurnaliștii.

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici, președintele executiv al partidului, a anunțat că nu demisionează din funcție și că i-a spus acest lucru și Vioricăi Dăncilă.

Actualizare 18:13. Marcel Ciolacu a ajuns și el la sediul PSD, însă nu a dorit să vorbească prea mult cu presa.

„Nu comentez ce spun colegii mei. Mi-aș dori foarte mult să fac declarații după Comitetul Executiv”, a spus el.

Întrebat despre dacă îi va cere demisia șefei PSD, el a răspuns că „demisia este un act unilateral, nu pot cere demisia cuiva”.

De asemenea, întrebat dacă va fi schimbat numele PSD, el a răspuns „Vedem”.

Actualizare 18:05. Lia Olguța Vasilescu a ajuns la sediul PSD și nu a dorit să facă declarații.

Actualizare 17:55. „Să discutăm lucrurile acestea și evident discuțiile nu sunt secrete”, a spus Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, la intrarea în sediul central.

El a glumit cu reporterii, că îi va comunica Vioricăi Dăncilă că jurnaliștii îi cer demisia, evitând astfel să răspundă dacă el va face acest lucru.

„Oricine poate să ceara ceea ce dorește, n-am fost de față când domnul Ciolacu a i-a cerut și nu știu în ce ce calitate”, a completat el.

„Tradiția PSD e un tip de exprimare extrem de convenabil pentru orice afirmație, nu cred că există o tradiție în acest sens, fiecare candidat s-a comportat cum a crezut de cuviință”, a răspuns el, întrebat despre faptul că liderii PSD care au pierdut alegerile prezidențiale și-au pierdut funcția.

„Nu e o regulă”, a adăugat el, respingând ideea uneo conduceri interimare a partidului.

„Repet: nu există nicio obligație a alegătorilor să voteze întotdeauna majoritar PSD”, a susținut Dumitru Buzatu.

El a refuzat totodată să spună dacă va exista un Congres PSD în luna decembrie.

Întrebat dacă va fi noaptea cutițelor lungi în PSD, el a răspuns că „Nu”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *