PSD Brașov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid pentru „Fetele alea de le duc ăștia”

PSD Brașov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid, din cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”, potrivit Mediafax.

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, cu privire la românii care muncesc și trăiesc în diaspora, organizația județeană a PSD Brașov cere excluderea din partid a acestuia.

„România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declarațiile făcute de Nicolae Bădălău și nu susținem un astfel de limbaj la adresa cetățenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD.

În opinia noastră, toți cetățenii români din Diaspora sunt oameni onești, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutați și motivați să se întoarcă în țară, însă prin măsuri concrete, nu prin declarații defăimătoare”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de PSD Brașov.

Potrivit acestuia, exprimarea „fetițele alea” ar trebui mai degrabă „să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant”, care trebui combătut cu fermitate de autoritățile statului.

Loading...

“PSD nu se va putea reforma cu adevărat atât timp cât astfel de derapaje sunt acceptate”, se arată în cererea PSD Braşov.

Liderul PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău i-a jignit, din nou, pe românii din diaspora

„Fetițele alea” sunt victime care au nevoie de ajutor, „nu de declarații defăimătoare”, arată PSD Brașov.

„Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc și muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici și profesori, oameni care își construiesc vieți noi în țările adoptive.

PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate. Poziția noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Națională, prilej de reflecție și de celebrare a unității poporului român”, se mai arată în comunicat.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la afirmațiile făcute de Bădălău, atrăgând atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *