Prognoza meteo pentru România: 2 – 4 decembrie

Luni (2 decembrie)
În regiunile din vestul, nordul şi centrul ţãrii, vremea va fi închisã, iar aria precipitaţiilor în extindere. În Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Moldovei treptat vor predomina ninsorile şi local, mai ales dupã orele amiezii, se va depune strat de zãpadã.

În Banat, în sudul Crişanei şi în centrul şi sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil în cursul zilei, apoi se va înnora şi vor fi precipitaţii slabe sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare.

Local vor fi depuneri de polei. La munte va ninge şi se va depune strat de zãpadã, mai consistent în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Intensificãri trecãtoare ale vântului vor fi pe spaţii mai mici şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentã, vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

Marti (3 decembrie)
Vremea va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea şi cu precãdere în jumãtatea de nord a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporare, în special ziua şi pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, ninsori la munte, în nord şi în centru şi mixte în celelalte regiuni.

Loading...

Îndeosebi în orele dimineţii, izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona de munte, unde zãpada va fi spulberatã şi local în Moldova şi Oltenia.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, mai scãzute în zonele depresionare din nord-vest şi centru. Se va semnala ceaţã, izolat în zonele joase, îndeosebi din vest şi centru.

Miercuri (4 decembrie)
Vremea va fi rece pentru aceastã datã, îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile nordice şi estice, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, mai ales pe creste, şi la cote mai reduse, izolat, în regiunile din estul ţãrii.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 5 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *