Metoda prin care persoanele slăbuțe pot câștiga kilogramele dorite

Metabolism conservator şi metabolism risipitor? Vorbim despre două condiţii genetice care ne determină relaţia cu alimentele. În funcţie de aceste date genetice, primim şi recomandările.

Cei mai mulţi oameni fac parte din categoria care depune o parte din hrană în ficat şi în alte ţesuturi. Ei asigură supravieţuirea speciei. În cealaltă tabără, caloriile din mâncare sunt transformate în căldură.

Prof. dr. Ionescu Târgovişte, medic primar diabet şi nutriţie: “Grăsimea, excesul de energie se depozitează în mod fiziologic în țesutul adipos, pentru că ţesutul adipos a apărut în vremurile ancestrale când mâncare era intermitentă şi omul când avea la îndemână ceva mânca în ideea să reziste în perioada următoare.”

Aşa a supravieţuit specia umană. Aşadar puţină grăsime pe suprafaţa corporală NU face rău. Excesul e nociv. De ce?

Metoda prin care persoanele slăbuțe pot câștiga kilogramele dorite

Prof. dr. Ionescu Târgovişte, medic primar diabet şi nutriţie: “Lipidele nu mai sunt depozitate în ţesutul adipos unde sunt protejate, ci în muşchi, în ficat, în inimă.”

Loading...

Şi din acest motiv faceţi orice efort să mergeţi zilnic pe jos.

Am vorbit despre persoanele, cele mai multe, care au un metabolism, să îi spunem, conservator. Şi care pot trece uşor în tabăra supraponderalilor. Dacă depozitele grase deja sunt seminificative nu vă slăbeşte mişcarea intensă ci dieta organizată.

Muşchii sunt consumatori uriaşi de energie. Iar obiectul oricărei diete este păstrarea acestora. Şi dislocarea doar a cantităţii nocive de ţesut gras. După ani de zile de calcule, am ajuns la concluzia că minus 500 de kilo-calorii din porţiile zilnice înseamnă rezultat bun pe termen lung.

Dr. Şerban Damian, medic nutriţionist: “S-a stabilit că asta ar fi o valoare care să nu agreseze organismul, pe de-o parte organismul primeşte suficientă energie din alimente, dar şi accesează ţesuturile adipoase.”

În felul acesta, se conserva masă musculară. Prin reducerea cantităților de hrană şi prin banalul mers pe jos, sângele ia din ţesuturi grăsimile depozit numite trigliceride. Sunt duse apoi în ficat şi transformate, până la urmă în enegie.

În tabăra opusă găsim persoanele slăbuţe, care pot să mănânce oricât. Acestea au în exces aşa numitele proteine decuplante, care transforma caloriile din mâncare direct în căldură.

Lor le spumem ca să câştige câteva kilograme, presupune dietă extrem de calculată de către medic. Şi nu mese excesive la întâmplare.

Sursa: ProTV

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *