Dăncilă a explicat de ce nu s-a dus la Palatul Victoria să-i predea mandatul lui Orban: „E foarte greu să trec cu vederea”

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că motivul pentru care nu a fost prezentă, la Palatul Victoria, pentru a-i preda mandatul noului premier a fost acela că Ludovic Orban i-a făcut plângere penală de înaltă trădare.

„Este foarte greu să predau mandatul unei persoane care, după cum ştiţi, mi-a făcut plângere penală de înaltă trădare. Este foarte greu să trec cu vederea peste acest lucru.

Eu sunt un om credincios şi credinţa îmi spune că trebuie să iert şi am iertat acest lucru, drept dovadă nu am făcut pe urmă eu o plângere în instanţă pentru aceste acuze”, a spus Dăncilă, la Antena 3, întrebată de ce nu a fost la Palatul Victoria să îi predea mandatul de premier lui Ludovic Orban.

Ea a adăugat că, „totuşi, aceste lucruri rămân, fac răni şi rămân întipărite în suflet”.

Surse: Ce arată ultimul sondaj intern al USR cu o săptămână înainte de alegeri

onform ultimului sondaj al USR, cu doar o săptămână înainte de alegeri, Klaus Iohannis se află pe primul loc în preferințele electoratului cu 38,9%, urmat de Viorica Dăncilă – 22,6% și de candidatul USR-PLUS, Dan Barna – 19,1%. Pe locul patru se află candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu – 8,2%, iar clasamentul este completat de Theodor Paleologu – 5,5% și Kelemn Hunor-3,6%. 

Loading...

„Au sosit și rezultatele din sondajul derulat săptămâna trecută, ultimul din seria de 3 sondaje realizate prin metoda față-în-față în campanie. Datele au fost colectate în 100 de localități, total chestionare 1225. Vestea bună este că Dan este pe creștere!

Ecartul față de Dăncilă a scăzut la 3,5%, de la 4,9% în luna anterioară. Mobilizarea votanților noștri este în creștere, iar convertirea electoratului Alianței de către Dan Barna la fel: de la 86,2% la 92% în ultimul sondaj”, se arată în mesajul transmis pe grupul intern al partidului de coordonatorul campaniei electorale, Cătălin Drulă.

În ceea ce privește poziționarea partidelor în preferințele românilor, PNL este pe primul loc cu 38,2%, PSD pe locul 2 cu 24%, în timp ce USR-PLUS are 20%, Pro România scade la 4,8%, iar UDMR și PMP au 4,5, respectiv 4,3%.

Loading...

One thought on “Dăncilă a explicat de ce nu s-a dus la Palatul Victoria să-i predea mandatul lui Orban: „E foarte greu să trec cu vederea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *