Copiii de la sate de nota 10 la Evaluarea Naţională: 22 de elevi au luat media maximă

Se poate face performanţă şi la sat, în ciuda neajunsurilor. Au arătat-o 22 de elevi din mediul rural, care au luat media zece la Evaluarea Naţională. Sunt muncitori, inteligenţi şi vor să schimbe România.

Anul acesta, 73% dintre absolvenţii de clasa a opta au obţinut medii peste 5. Rezultatele finale, după contestaţii, s-au afişat sâmbătă.

Radu e un copil de nota 10, care a reuşit performanţa să obţină media maximă la Evaluarea Naţională. Locuieşte în Jebel, un sat aflat la 25 de kilometri de Timişoara. A învăţat şi câte 5 ore pe zi, ca să-şi împlinească un vis.

RADU CASIAN MÂRZOCA, elev: Îmi doream să intru la informatica, unde imi doresc şi ştiam că îmi trebuie o notă mare, atunci m-am gândit sa dau tot ce e mai bun din mine.

Nu a ales întâmplător informatica. Radu este pasionat de roboţi. Şi chiar a construit unul.

Loading...

Perioada examenului a fost grea, recunoaşte el, însă întotdeauna s-a bucurat de sprijinul părinţilor.

Copiii de la sate de nota 10 la Evaluarea Naţională

RADU CASIAN MÂRZOCA, elev: Uneori eram aşa… mă simţeam stresat şi plangeam. Mi se părea că nu ştiu nimic, că nu mai reuşeam să fac nimic sau eram prea obosit. Şi atunci stăteam, când mă luau in brate mă relaxam de tot.

NICOLETA MÂRZOCA, mama lui Radu: Am incercat sa-i insuflu de mic şi i-am arătat exemple de copii în jurul nostru, copii care au muncit de mici şi au ajuns oameni mari acum, lucrand la diferite comapnii , având realizari mari prin propriile puteri.

Radu a devenit mândria comunei Jebel.

RODICA MARINCU, directoarea școlii lui Radu: Nu am avut niciodată zece pe linie, este primul, de aceea şi mai mult ne mândrim cu el.

La fel se simt şi părinţii lui Andrei, singurul elev din satul argeşean Negreşti care a luat 10 pe linie la Evaluarea Naţională.

Andrei a dat la un liceu din Topoloveni, ca să fie mai aproape de casă, deşi ar fi intrat la orice colegiu de top din ţară. Nu îşi permite să se mute deocamdată într-un oraş mare, dar îşi permite să viseze.

ANDREI BLIDARU, elev: Pentru mine, în primul rand urmeaza liceul şi dupa liceu daca o sa am rezultate la fel de bune as vrea sa incerc la Academia de Politie. Aşa un vis neapărat nu am decât ca indiferent cum va fi viaţa să fiu fericit, să-mi placa mie.

Vrea să fie om al legii, inspirat de tatăl său, subofiţer în Jandarmerie. Salariul lui este singura sursă de venit a familiei. Chiar şi aşa, părinţii au făcut tot posibilul ca să nu-i lipsească nimic.

”A trebuit să renunţ, să stau lângă ei, să le ofere educaţia şi sprijinul meu”, spune mama lui Andrei.

Andrei şi Radu se numără printre cei 22 de elevi din mediul rural care au reuşit să ia zece la Evaluarea Naţională. Un exemplu pentru cei aproape 30% dintre absolvenţi care n-au obţinut nici măcar media 5.

Sursa: stirilepro.net

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *